marți, 17 februarie 2009

Rio, cidade maravilhosa

Dupa un zbor lung si obositor, am ajuns in Brazilia, la Rio:P

Multe lucruri sunt aici asa cum te-ai astepta sa fie: plaje mari (Copacabana, Ipanema, Leblon), oceanul Atlantic, statuia lui Isus care se vede cam de peste tot, dar si favelele, cartierele sarace care se vad din loc in loc pe dealurile din oras.

Ipanema

Favela de langa stadionul Maracana

La alte lucruri ma asteptam mai putin: ploaia care a inundat strazile pana la glezne, agitatia de pe strazi sau numarul mare de masini cu geamuri fumurii. Noaptea nu se opreste nimeni la un semfor rosu, pentru ca nu vrei sa stationezi singur intr-o intersectie pustie, asteptand sa se faca verde...

Oamenii sunt prietenosi si nu insista prea mult. Chiar si atunci cand incearca sa-ti vanda prosoape pe plaja, e suficient sa zici nu si te lasa in pace (dar evident nu m-am putut abtine sa nu fac cumparaturi de turist tembel: prosop de plaja cu steagul Braziliei, papuci flip flop tot cu steagul Braziliei - numiti Havaianas, cerecel cu pene, etc)


Ipanema

Prosopul meu cu ¨Ordem e progresso¨

Imi plac la nebunie cladirile, chiar si cele nerenovate, care sunt in paragina si interesant e ca sunt cladiri de toate felurile: zgarie nori (in Centro), sau cladiri cu aspect colonial (in Catete, Flamengo), sau blocuri noi,moderne, cu intrarea pavata cu marmura si porti mari de fier (Botafogo).


Botafogo, Flamengo, Centro

Rua do Catete

8 comentarii:

  1. ne plac pozele de pana acum dar asteptam sa apareti si voi in ele :) te pupaaaaaaaam

    RăspundețiȘtergere
  2. De mare exceptie!
    Imi pare bine ca te-ai gandit sa tii un blog cu toata treaba. Cu ce mergeti dintr-un loc in altul? ati inchiriat o masina ceva? Femeile cum sunt? Sa nu uiti sa te tragi si pe tine in poza ca poate o sa vrei la un moment dat sa te pui pe hi5 si sa-i spargi la nas pe dusmani. Sa fiti cu bagare de seama!
    Andrei (Taranu)
    Auzi da nu mai bine mergeai tu o saptamana in grecia ca tot romanu? Cine-a mai pomenit asa ceva? eee.. asta-i buna :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Kids, creca blogosfera ar fi beneficiat de pe urma unui post introductiv in care sa spui (spuneti) cine sunteti si cum ati plecat voi in lume si cum ca prin acest blog va veti comunica impresiile. Just an ideea :)
    Enjoy carnaval.
    Mar

    RăspundețiȘtergere
  4. Super pozeeee! Sa pui mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  5. buna ! si eu sunt o calatoare independenta (www.silvialys.blogspot.com) dar totusi nu pot strange intr-un an decat bani pt o excursie de o luna intr-o tara exotica. de aceea vreau sa intreb, punctual,intrebarile pe care le gandesc toti :)
    1 - cate luni ati stat.
    2 - de unde ati avut bani si concediu
    3 - cat ati cheltuit
    4 - ati avut ajutor din tarile respective ?
    multumesc anticipat pt raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  6. 1. 7 luni
    2. banii din salariu (n-avem rate) + ne-am dat demisia
    3. nu chiar asa de mult :D
    4. nu, am avut pentru majoritatea tarilor ghiduri Lonely Planet

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pt raspunsuri, dar vad ca pe cel mai important nu l-ai dat :) cel cu banii cheltuiti.chiar m-ar interesa sa stiu pt ca eu nu reusesc sa scot mai putin de 3500/luna in aceste calatorii (ex 1 luna chile 3700 , 3 sapt peru - 3500)
    mare curaj pe voi sa va dati demisia cu criza asta. si pe mine ma batea gandul sa plec in asia de sud-est cam 6 luni sa scap de criza :)

    RăspundețiȘtergere
  8. noi am dat in 7 luni 10.000 de dolari de persoana, dar cred ca se poate si mai putin. am intalnit un francez care facea un tur de un an al lumii cu 9000 de euro + un airline pass cu 16 zboruri de 2000. tot el zicea ca in asia de sud-est e mai ieftin ca-n america de sud, deci poate e o idee buna sa petreci criza acolo :)

    RăspundețiȘtergere