miercuri, 6 mai 2009

Santiago de Chile

Santiago, capitala Chile, a fost o oprire necesara in drumul nostru, desi s-a dovedit ca am stat aici un pic cam mult.

Nu e neaparat un oras urat, dar e unul in care nu sunt prea multe lucruri de facut si care are o problema cu poluarea (smog). Mergand prin oras, nu pare a fi poluat (nu mai mult ca in Bucuresti, de exemplu), dar daca te urci pe unul dintre dealurile din oras (cerros) nu poti sa vezi prea departe. Pe unul dintre aceste cerros (Santa Lucia) exista o placuta donata de ambasada Marii Britanii care atesta ca Charles Darwin a urcat si el acolo in timpul calatoriei sale din 1834. Citatul lui Darwin spune ca privelistea l-a impresionat si i s-a parut ca e una dintre cele mai frumoase din cate vazuse. Azi din acelasi loc, nici nu poti sa distingi faptul ca Santiago este inconjurat de munti, iar orizontul este gri sters, cenusiu.

Ce ar fi vazut Darwin azi

Santiago are totusi toate beneficiile unui oras mare, multe restaurante, cafenele, parcuri, magazine si un sistem de transport foarte bun; aparent statii noi de metrou sunt construite in fiecare an. Asta m-a uimit foarte tare, pentru ca, din cate stiu eu, statiile de metrou, ca si autostrazile, se construiesc in zeci de ani si necesita o munca titanica :D

Parcul Santa Lucia

Parque Florestal

Fantana pe una din strazile pietonale din centrul orasului

Fosta gara convertita in spatiu de expozitii si restaurante

Poncho pentru copii vandut la targul Santa Lucia

Curtea unei case

Poster pentru prevenirea obezitatii

Una dintre numeroasele biserici catolice din oras

Pictura murala

In centrul orasului Santiago, se afla palatul La Moneda, fosta monedarie in perioada coloniala, azi palatul prezidential. Aici, s-a sinucis (in circumstante dubioase) presedintele de atunci Salvador Allende, in timpul loviturii de stat a generalului Pinochet.

La periferia orasului se afla unele dintre cele mai celebre vii chiliene; noi am vizitat podgoria Concha y Torro, cea mai mare din Chile si am avut ocazia sa degustam din vinurile casei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu