luni, 6 iulie 2009

Machu Picchu

Machu Picchu este unul din putinele orase incase care nu au fost niciodata descoperite de spanioli, asa ca azi e considerat un exemplu nealterat de arhitectura si planificare urbana incase.

Pentru a ajunge acolo exista mai multe variante: poti sa mergi pe drumul pe care mergeau incasii (Inca Trail) - un drum pietruit de 33 de km, pentru care ai nevoie sa-ti faci rezervare cu un an inainte; se poate lua trenul turistic (70 de dolari pentru 4 ore de mers) sau se poate merge ca noi ¨the hard way": schimbi doua sau trei autobuze, iar apoi mergi 9 km pe calea ferata (avantaje: peisajele sunt extraordinare; dezavantaje: vanzatorii de produse medicinale miraculoase din autobuze si mersul noaptea pe calea ferata).

Drumul spre Machu Picchu

Dupa o zi pe drum, ajungi in Aguas Calientes sau Machu Picchu Pueblo. De aici de dimineata se poate lua autobuzul pana la ruine sau, daca vrei sa ajungi inaintea tuturor, poti sa te trezesti pe la patru si sa urci singur muntele. Daca alegi ultima varianta (Matei) ai satisfactia ca pentru 2-3 minute poti vedea situl fara "hoardele" de turisti care vin aici zilnic :)

Machu Picchu, imprejurimile si singurii locuitori de azi (lamele)

Daca ai venit cu autobuzul si esti plin de energie (asa cum am facut eu :P) poti sa te urci pe muntele Huayna Picchu de unde se vede orasul de la inaltime:

Huayna Pichu vazut de jos (dreapta)

Cum se vede Machu Picchu de pe varful Huayna Picchu

Locatia e spectaculoasa: munti cu pante abrupte acoperiti cu vegetatie densa, in timp ce constructiile de piatra incase par sa continue stancile muntilor.


Machu Picchu e cu adevarat impresionant si daca ajungi aici e imposibil sa nu-ti scape un "uau" :)

3 comentarii:

  1. chiar mai multe "uau"-uri!
    e incredibil!

    cristi d+

    RăspundețiȘtergere
  2. super tare; salutari din Que Pasa


    Bigu, Pablo, Marius, Cristi d+ , Harry

    RăspundețiȘtergere
  3. He he - asa da, salutari din Que Pasa :P Mergem si cand ma intorc eu :)

    RăspundețiȘtergere