duminică, 19 aprilie 2009

Ushuaia, El fin del mundo

Cel mai sudic oras al Argentinei - Ushuaia - se afla in insula Tierra del Fuego, separata de continent prin stramtoarea Magellan.

Traversand stramtoarea Magellan - nu ma asteptam sa fie chiar asa de frig :P

Desi se bucura de reputatia de a fi "el fin del mundo" - orasul de la capatul lumii, adevarul e ca Ushuaia este de fapt cel mai mare oras din aceasta zona a lumii (80000 locuitori), dar exista asezari umane si mai sudice: Puerto Williams, in Chile sau alte mici sate chiliene aproape de capul Horn, unde populatia umana e de 10 - 20 de persoane, iar cea de pinguini de 2 - 3 milioane:)

Cu toate acestea, mii de turisti vin aici in fiecare an, in mod special pentru a putea pentru a putea spune ca au fost la capatul lumii:)

Chiar si fara toata nebunia cu "el fin del mundo", Ushuaia e un oras ce merita vizitat: e asezat intr-un golf linistit al canalului Beagle si inconjurat de munti cu varfurile acoperite de zapada, iar in apropiere se afla parcul national Tierra del Fuego:



O excursie de jumatate de zi pe canalul Beagle iti da ocazia sa vezi de aproape insulitele pline de cormorani si lei de mare, precum si farul Les Eclaireurs - o replica a farului care se afla la capul Horn si care este cu adevarat farul de la capatul lumii despre care a scris Jules Verne:

Incercand sa nu cad in apa in timpul calatoriei pe Beagle - imbracata cu toate hainele groase pe care le am la mine:)

Insulita cu lei de mare

Desi pe stanci se misca greoi, leii de mare devin jucausi si rapizi in apa - s-au jucat pe langa vaporas, depasindu-ne si facand salturi in apa :)

Farul "Les Eclaireurs"


Ushuaia e locul in care odata ajuns, nu-ti ramane decat sa te intorci, sau, daca vremea e buna si iti permit finantele, poti sa faci o croaziera spre Antarctica, aflata la "doar" 1000 de km. Noi am ajuns la 2 saptamani dupa ce plecase ultimul vapor spre continetul alb, dar chiar si daca am fi ajuns in sezon, pretul ar fi fost probabil prea mare: o croaziera de 1 saptamana poate ajunge la cateva mii de dolari.

Spre capatul lumii :)

Un comentariu:

  1. Super poze! Superbe locuri! Nici nu credeam sa fie atat de frumos la "capatul lumii". Va urmarim in calatoria voastra... :)

    Ioana si Adi

    RăspundețiȘtergere